Modem med Abonnemang för Mobilt Bredband

Det vanligaste sättet att koppla upp sig med mobilt bredband idag är via ett modem som man enkelt kopplar till datorns USB port. Alla operatörer erbjuder idag abonnemang som inkluderar ett USB modem som lämpar sig extra bra för just det aktuella abonnemanget. De flesta modem som erbjuds tillsammans med ett abonnemang på detta sätt har idag ett litet inbyggt minne där operatören lagrar drivrutiner och andra nödvändiga delar. Detta gör att det är väldigt enkelt att installera modemet där man bara behöver koppla in modemet för att installationen ska köra igång av sig själv.

Det finns flera olika tillverkare och modeller på modem för mobilt bredband. Modemen har olika överföringshastighet och finesser. Några av modem kan exempelvis användas för att koppla upp flera datorer på en gång.

Nedan hittar du en lista på de modem som idag används flitigast av de svenska operatörerna. Genom att klicka på respektive modem hittar du även en lista på vilka abonnemang som erbjuds med just det modemet.

  • Ett USB modem för mobilt bredband är enkelt att koppla in och installera.
  • Det finns modem som även fungerar som router och på så sätt kan koppla upp flera datorer på samma gång via ett enda abonnemang.
Huawei B970
5 Abonnemang
Huawei E1550
3 Abonnemang
Huawei E169
7 Abonnemang
Huawei E1750
6 Abonnemang
Huawei E180
7 Abonnemang
Huawei E1820
3 Abonnemang
Huawei E182E
3 Abonnemang
Option Icon 255
3 Abonnemang
Option Icon 505
3 Abonnemang
Sony Ericsson MD400
3 Abonnemang
Tack för en grym sida! Anders, Katrineholm